Амазон (Amazon)  възнамерява да предостави на първата тестова група клиенти

...
Амазон (Amazon)  възнамерява да предостави на първата тестова група клиенти
Коментари Харесай

Интернет от Космоса? Amazon ще се конкурира с Илон Мъск

" Амазон " (Amazon)  има намерение да даде на първата тестова група клиенти интернет от Космоса следващата година. Компанията през днешния ден разгласи също по този начин, че до 2026 година половината от нужните 3200 спътника ще са в орбита, съобщи ДПА.

Първите два спътника ще бъдат пуснати при започване на май, съобщи Дейв Лимп, шефът на отдела за устройства в компанията. Той разяснява тематиката на конференция за сателитния бранш във Вашингтон. 

Услугата на " Амазон ", наречена " Куипър " (Kuiper), ще се конкурира със системата " Старлинк " (Starlink), която към този момент е пусната в употреба от " СпейсЕкс " (SpaceX) на милиардера Илон Мъск.

Лимп показа също по този начин първообраз на правоприемник " Куипър ". Разработвайки лични чипове, компанията ще може да създава устройствата за по-малко от 400 $ на единица.

" Амазон " е прочут с това, че продава устройствата си, като високоговорителите " Еко "   (Echo) на клиентите си на съвсем индустриална цена. " Старлинк " предлага терминалите си в Германия за еднократна цена от 450 евро.

Чиповете на " Амазон ", с кодовото название " Прометей " (Prometheus), ще бъдат употребявани в приемниковото съоръжение на клиентите, както и в спътниците и наземните станции, съобщи Лимп. В спътника те ще могат да предават до един терабит данни в секунда като цялостна система и ще костват една десета от към този момент предлаганите чипове, добави той. 

" Амазон " разчита също на ценови прерогативи от световната инфраструктура зад облачната услуга Ей Дабълю Ес (AWS), която доста стартъпи и огромни компании употребяват. Те ще имат достъп до мрежата Ей Дабълю Ес за предаване на данни, означи Лимп.

Първите спътници за бъдещите интернет интервенции се чака да бъдат пуснати идната година. 

Най-големият търговец на дребно е и един от най-големите снабдители на облачни услуги с Ей Дабълю Ес. Подразделението за устройства, ръководено от Лимп, включва високоговорителите " Еко " и четците " Киндъл " (Kindle), и разработва роботаксита.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР